Πρόγευμα

Τυρένια Μάφινς

12
IMG_9215

Συστατικά

50 γρ βούτυρο αλατισμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

200 γρ. Valio Edam τριμμένο

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

1 φλιτζάνι γάλα

60 γρ. ξινή κρέμα

85ml φυτικό λάδι

1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μέθοδος

1 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C
2 Ανακατέψτε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ.
3 Ανακατέψτε τα υγρά υλικά σε ένα ξεχωριστό μπολ.
4 Ρίξτε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατέψτε.
5 Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε όσο το δυνατόν λιγότερες φορές τόσο ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι.
6 Τοποθετήστε το βούτυρο και το σκόρδο σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και λιώστε. Σε μία φόρμα για μάφινς με 12 θέσεις αλείψτε καλά το μείγμα βουτύρου και σκόρδου. Κρατήστε λίγο βούτυρο για να αλείψετε την επιφάνεια των μάφινς.
7 Μοιράστε τη ζύμη στην φόρμα με τις 12 θέσεις.
8  Ψήστε για 22 - 25 λεπτά ή μέχρι τα μάφινς να γίνουν χρυσαφένια, τραγανά και ελαστικά στο άγγιγμα.