Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί
Συστατικά
Για 8 μπιφτέκια:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσο
300 γρ. κιμά χοιρινό
1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
1 κολοκυθάκι πράσινο, χοντροτριμμένο
½ φλ. αλεσμένο ψωμί
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. γεμάτο μουστάρδα Dijon
1 κ. γ. γεμάτο πάστα ντομάτας
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. κίμινο
1 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. αλάτι
1 αυγό
200 γρ τυρί Valio Quattro Formaggi
Για τις πατάτες:
4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
60ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Μέθοδος
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
2 Σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου βάζουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις ντομάτες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Χωρίζουμε το μείγμα σε 8 μέρη.
4 Κρατάμε το μπιφτέκι στη παλάμη μας και με τα δάκτυλά μας δημιουργούμε ένα βαθούλωμα, το οποίο γεμίζουμε με 1 κουταλιά τυρί Valio Quattro Formaggi. Κλείνουμε καλά το μπιφτέκι πιέζοντας με τις φούχτες μας ώστε το τυρί να μην φαίνεται καθόλου. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
5 Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες. Ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.