Καρβέλι με τυρί ένταμ και ελιές

Περιγραφή

Καρβέλι με τυρί ένταμ και ελιές
Karveli1

Συστατικά

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

60 ml ελαιόλαδο + 1 κ. σ. έξτρα

4 μεγάλα αυγά

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

320 γρ αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ. γ. μπέικινγκ πάουντερ

½ κ. γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. αλάτι

200 γρ. τυρί Ένταμ “Valio”, χοντροτριμμένο

100 γρ. χαλούμι, χοντροτριμμένο

100 γρ. ελιές μαύρες, σε ροδέλες

60 γρ. λιαστές ντομάτες, σε κομματάκια

3 κ. σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

2 κ. σ. σουσάμι για πασπάλισμα

Μέθοδος

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Καλύπτουμε τη βάση και τις πλευρές ενός ορθογώνιου ταψιού με αντικολλητικό χαρτί.

2 Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό τηγανάκι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

3 Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

4 Αφήνουμε κατά μέρος. Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και κτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5 Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα.

6 Προσθέτουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το χαλούμι, το τυρί ένταμ και το μαύρο πιπέρι. Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα. Το μείγμα θα είναι παχύρευστο.

7 Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.