Καρβέλι με τυρί ένταμ και ελιές
Περιγραφή
Καρβέλι με τυρί ένταμ και ελιές
Συστατικά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
60 ml ελαιόλαδο + 1 κ. σ. έξτρα
4 μεγάλα αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
320 γρ αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ. γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ κ. γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
200 γρ. τυρί Ένταμ “Valio”, χοντροτριμμένο
100 γρ. χαλούμι, χοντροτριμμένο
100 γρ. ελιές μαύρες, σε ροδέλες
60 γρ. λιαστές ντομάτες, σε κομματάκια
3 κ. σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 κ. σ. σουσάμι για πασπάλισμα
Μέθοδος
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Καλύπτουμε τη βάση και τις πλευρές ενός ορθογώνιου ταψιού με αντικολλητικό χαρτί.
2 Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό τηγανάκι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
3 Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
4 Αφήνουμε κατά μέρος. Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και κτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5 Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα.
6 Προσθέτουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το χαλούμι, το τυρί ένταμ και το μαύρο πιπέρι. Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα. Το μείγμα θα είναι παχύρευστο.
7 Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.