Lasagna with Minced Meat

Συστατικά
Για τη σάλτσα κρέατος:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
300 γρ. χοιρινό κιμά
700g Passata
410 γρ. θρυμματισμένες ντομάτες
3 γεμάτες κ.σ. πάστα ντομάτας
2 κύβοι ζωμού βοδινού κρέατος ή λαχανικών, θρυμματισμένοι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη και βασιλικό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα σας
Για τα λαζάνια:
375 γρ. φρέσκα φύλλα λαζάνια
500 γρ. Valio Quattro Formaggi
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Μέθοδος
Για τη σάλτσα κρέατος:
1 Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να αρωματιστεί.
2 Προσθέστε το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κιμά (αν χρησιμοποιείτε). Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, χωρίζοντας τα με ένα κουτάλι.
3 Ρίξτε τη passata, τις θρυμματισμένες ντομάτες, τη πάστα ντομάτας, το θρυμματισμένο ζωμό και τα αποξηραμένα βότανα. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν και αφήστε τα να σιγοβράσουν απαλά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη ανάλογα με τη γεύση. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 20-30 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και το κρέας να μαλακώσει. Αλλάξτε το καρύκευμα εάν χρειάζεται.
Για τη συναρμολόγηση:
4 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
5 Βάλτε περίπου 1 φλιτζάνι σάλτσα με κρέας στη βάση ενός ταψιού 9x13 ιντσών και καλύψτε με φύλλα λαζάνια. (Κόψτε τα φύλλα για να χωρέσουν πάνω από το κρέας, αν χρειάζεται.) Βάλτε 2 φλιτζάνια σάλτσα με κρέας (ή αρκετά για να καλύψουν τα ζυμαρικά), 1 φλιτζάνι μπεσαμέλ και το μισό τυρί Valio Quattro Formaggi. Επαναλάβετε τις στρώσεις (αφήνοντας το υπόλοιπο τυρί για επικάλυψη).
6 Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα με κρέας και τη μπεσαμέλ πάνω από την τελευταία στρώση φύλλων λαζάνια και από πάνω το υπόλοιπο τυρί Valio Quattro Formaggi. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να φουσκώσουν.
7 Γαρνίρετε με μαϊντανό και αφήστε το να σταθεί για περίπου 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!