30 λεπτά ή λιγότερο

Macaroni Box

Περιγραφή

Μήπως το ψωμί στέγνωσε; Φτιάξτε ένα "κουτί από μακαρόνια", γιατί το ελαφρύ ψωμί δεν διαφέρει πολύ από τα μακαρόνια όσον αφορά τα συστατικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τυρί που περισσεύει ή ήπιο βιολογικό τυρί γκούντα προς ευκολία σας. Τα παιδιά δίνουν ωραία γεύση στο φαγητό με κέτσαπ, ενώ οι ενήλικες μπορούν να προσθέσουν στο πιάτο τους σάλτσα σριράτσα.

Χρόνος προετοιμασίας

20 λεπτά

makaronilaatikko-leivasta

Συστατικά

250 - 275 γρ. λευκό ψωμί, αποξηραμένο

½ πράσο

400 γρ. κιμά

1 κ.σ. ντοματοπολτός

½ κ.σ φοντύ κρέατος

1 κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη

150 γρ. τυρί Valio Gouda τριμμένο

3 κ.σ. κρέμα μαγειρικής

1 κ.σ. γάλα χαμηλών λιπαρών

2 αυγά

1 κ.σ. Οlive oil

Μέθοδος

1 Κόψτε το ψωμί σε κομμάτια, π.χ. 2 x 2 cm. Ψιλοκόψτε το καθαρισμένο πράσο.

2 Καβουρδίστε τον κιμά. Προσθέστε το πράσο και τον πολτό ντομάτας, τηγανίστε για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνετε με φοντύ, πιπέρι και πάπρικα σε σκόνη.

3 Λαδώστε το ταψί. Απλώστε τα κομμάτια ψωμιού, τον κιμά και το τριμμένο τυρί το ένα μετά το άλλο σε 2 - 3 στρώσεις, τελειώνοντας με το τυρί.

4 Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα αυγά σε ένα μπολ. Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.

5 Μαγειρέψτε στους 175°C στο χαμηλότερο επίπεδο του φούρνου για περίπου 20 λεπτά.

6 Σερβίρετε με σαλάτα και σάλτσα τσίλι (π.χ. σάλτσα sriracha) ή κέτσαπ.