Σαλάτα με Τυρί και Φρούτα

35 mins
6

Περιγραφή

Φρέσκια σαλάτα με μαριναρισμένο κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, ρόκα, εποχικά φρούτα και τυρί Valio, γαρνιρισμένη με καβουρδισμένα πεκάν και σιρόπι μήλου με βανίλια. Ιδανική για ελαφρύ σνακ ή τραπέζι μπουφέ.

Συστατικά

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

150 ml oil

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

150 γρ μαρούλι iceberg

100 γρ φύλλα ρόκας, λάχανου ή μικτή σαλάτα

300 γρ φρούτα (μήλο, νεκταρίνι ή φρέσκα δαμάσκηνα)

1/2 τυρί Valio Gouda

Μαύρο πιπέρι 

Σιρόπι μήλου με βανίλια

300 ml χυμό μήλο

5γρ ζάχαρη

1 vanilla

Μέθοδος

Σιρόπι μήλου με βανίλια

1 Βάλτε το χυμό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα.
2 Μαγειρέψτε χωρίς καπάκι για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται σιροπιαστό. Σημείωση: Το σιρόπι θα πήξει περισσότερο καθώς κρυώνει.
3 Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρέστε τη βανίλια.

Salad

1 Καθαρίστε και κόψτε το κόκκινο κρεμμύδι στη μέση. Κόψτε το σε λεπτές φέτες και μεταφέρετέ το σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το λάδι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε και αφήστε να μαριναριστεί.
2 Πλύνετε και στεγνώστε τα φύλλα μαρουλιού και τη ρόκα. Σχίστε τα φύλλα του μαρουλιού και απλώστε τα μαζί με τη ρόκα σε μια επίπεδη πιατέλα.
3 Καθαρίστε τα φρούτα, αν χρειάζεται, και κόψτε τα σε κύβους ή φέτες. Αφαιρέστε κουκούτσια ή σπόρους.
4 Κόψτε το τυρί σε μπαστουνάκια.
5 Αλατοπιπερώστε το μείγμα κρεμμυδιού και προσθέστε το σιρόπι βανίλιας που έχει κρυώσει.
6 Στρώστε όλα τα υλικά πάνω στο στρώμα του μαρουλιού και ολοκληρώστε με ξηρούς καρπούς.
7 Σερβίρετε ως σνακ, π.χ. με μπαγκέτα.