Τοστ με Τυρί & Φιστικοβούτυρο

Συστατικά

2 φέτες ψωμί (άσπρο, ολικής ή προζυμένιο)

2–3 κ.σ. φιστικοβούτυρο (τραγανό ή απαλό)

2–3 κ.σ. τριμμένο τυρί Valio Quattro Formaggi

½ κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά, για το ψήσιμο)

Λίγο μέλι ή νιφάδες τσίλι (προαιρετικά, για topping)

Μέθοδος

1 Φρυγανίζεις τις φέτες ψωμιού ελαφρά για τραγανή βάση.

2 Αλείφεις φιστικοβούτυρο στη μία φέτα όσο είναι ακόμα ζεστή.

3 Προσθέτεις το τριμμένο Valio Quattro Formaggi από πάνω.

4 Ψήσιμο/λιώσιμο τυριού:

  • Επιλογή 1: Στον φούρνο ή στο γκριλ για 2–3 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά.
  • Επιλογή 2: Εναλλακτικά, σε τηγάνι με καπάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.

5 Γαρνίρισμα: Ράντισε με λίγο μέλι για γλυκο-αλμυρή εκδοχή ή πρόσθεσε νιφάδες τσίλι για πιο πικάντικη.

6 Απόλαυσε το σαν ανοιχτό τοστ ή κλείσε με τη δεύτερη φέτα.