Πολύχρωμη Σαλάτα
Περιγραφή
Μια φρέσκια, πολύχρωμη σαλάτα που συνδυάζει τη γλύκα του καρότου και του μήλου με τη δροσιά του γιαουρτιού και τη νοστιμιά του τυριού. Απλή, ελαφριά και γεμάτη γεύση, ιδανική ως συνοδευτικό ή ακόμη και ως κυρίως πιάτο.Συστατικά
250 γρ. καρότα
2 ξινόμηλα
Πράσο (όσο επιθυμείτε)
100 γρ. Valio Edam 24% Sliced
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
200 γρ. κρεμώδες γιαούρτι
Για το πασπάλισμα:
2 κ.γ. σουσάμι
Μέθοδος
1 Καθαρίστε τα καρότα και πλύνετε τα μήλα.
2 Κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες ή τρίψτε τα καρότα στον χοντρό τρίφτη.
3 Κόψτε το πράσο στη μέση, πλύνετέ το και κόψτε το σε πολύ λεπτές φέτες.
4 Κόψτε το τυρί σε λεπτές λωρίδες.
5 Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και προσθέστε το γιαούρτι ή την κρεμώδη σάλτσα.Πασπαλίστε με σουσάμι ή σπόρους κολοκύθας και σερβίρετε.
6 Σερβίρετε ως συνοδευτική σαλάτα ή με ψωμί, για ένα ελαφρύ βραδινό ή σνακ.
Tip:
Για να μετατρέψετε τη σαλάτα σε κυρίως πιάτο, προσθέστε ψητά φιλετάκια κοτόπουλου ή ζεστό καπνιστό σολομό.