Σταφύλια αρωματισμένα με ρούμι και τυρί
Περιγραφή
Σταφύλια αρωματισμένα με ρούμι αποκτούν πιο έντονο και αρωματικό χαρακτήρα, που ταιριάζει υπέροχα με το Valio Edam Cutting Cheese. ✔️ Option 2 — πιο απαλόΣυστατικά
¾ cup ζάχαρη
150 ml νερό
¾ cup μαύρο ρούμι
1 λοβός βανίλιας
300g μαύρα σταφύλια
Μέθοδος
1 Ζεστάνετε το νερό, τη ζάχαρη και τον λοβό βανίλιας (ανοιγμένο στη μέση) μέχρι να ζεσταθούν καλά. Ξύστε τους σπόρους από τον λοβό και προσθέστε τους στο μείγμα. Μεταφέρετε το ζεστό σιρόπι σε ένα καθαρό βάζο με καπάκι και ανακατέψτε μέσα το ρούμι. Αν θέλετε πιο απαλή γεύση, μπορείτε να ζεστάνετε ελαφρά το ρούμι πριν το προσθέσετε, ώστε να εξατμιστεί μέρος του αλκοόλ.
2 Πλύνετε τα σταφύλια και κόψτε τα στη μέση. Βάλτε τα στο μείγμα με το ρούμι και αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον μία μέρα.
3 Σερβίρετε τα σταφύλια με Valio Edam Cutting Cheese.