Εύκολα τυροπιτάκια, χωρίς φύλλο
Περιγραφή
Εύκολη συνταγή για φανταστικά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο — ιδανικά για το πασχαλινό σας τραπέζι! Μπουκίτσες τυροπιτάκια, νόστιμα, αφράτα και τραγανά. Φτιάχνονται πανεύκολα και ψήνονται πολύ γρήγορα — το τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας!
Συστατικά
500 γρ. farina (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το πλάσιμο
3-4 κ.σ. γάλα
350 γρ. φέτα
4–5 tablespoons Valio quattro formaggi cheese
Προαιρετικά, σουσάμι για πασπάλισμα
Αυγό για επάλειψη (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Μέθοδος
1 Σε ένα μπολ, θρυμμάτισε τη φέτα, πρόσθεσε το τυρί Valio Quattro Formaggi και τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά. Ανακάτεψε καλά. Μετέφερε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ, όπου έχεις ήδη βάλει το αλεύρι. Πρόσθεσε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το γάλα.
2 Σε μπολ σπάμε τη φέτα, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί και ελαφρά χτυπημένα τα αυγά. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε άλλο μπολ όπου έχουμε βάλει το αλεύρι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το γάλα.
3 Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κουτάλι ή με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
4 Σε ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος.
5 Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή λίγο μεγαλύτερο. Βάζουμε τα τυροπιτάκια να έχουν λίγη απόσταση, γιατί θα φουσκώσουν με το ψήσιμο.
6 Αν θέλουμε αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C, για περίπου 25 λεπτά. Τα ψήνουμε σε δύο δόσεις (βγαίνουν 26-30 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος που θα δώσετε).
8 Άφησέ τες να κρυώσουν ελαφρώς και απολαύστε.