Κρεμώδης σούπα κρεμμυδιού
Περιγραφή
Κλασική σούπα κρεμμυδιού φτιαγμένη με λίγα υλικά, αλλά πιο νόστιμη από ποτέ. Ιδανική ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.Συστατικά
10 μεγάλα κρεμμύδια (1,2 κιλά)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου, κρέατος ή λαχανικών
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σιταριού
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαφρύ σιρόπι ή ελαφριά σάλτσα βαλσάμικου
6 φέτες ψωμί του τοστ
150 γρ. Valio Quattro Formaggi
Μέθοδος
1 Κόψτε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά σε φέτες. Ψιλοκόψτε την επιθυμητή ποσότητα σκόρδου.
2 Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέστε τον ζωμό και τα μπαχαρικά. Αφήστε να σιγοβράσει απαλά με το καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
3 Προσθέστε το αλεύρι σιταριού αναμεμειγμένο με κρύο νερό στη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε να βράσει για μερικά λεπτά. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι.
4 Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού δίπλα-δίπλα σε ένα ταψί. Κόψτε τις σε κομμάτια 3 x 3, δηλαδή 9 κομμάτια, αλλά αφήστε τις να παραμείνουν σε σχήμα φέτας. Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί (Valio Quattro Formaggi). Ψήστε το ψωμί στο γκριλ στους 225°C για 3 - 5 λεπτά.
5 Μοιράστε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Προσθέστε από πάνω τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με το τυρί.
6 Σερβίρετε αμέσως.
Tip! 💡 Συμβουλή: Το φρυγανισμένο ψωμί με τυρί είναι πιο εύκολο να το απολαύσετε όταν έχει κοπεί εκ των προτέρων σε μικρά κομμάτια.