Πίτα με ζαμπόν στο ταψί
Περιγραφή
Η ζαμπονόπιτα είναι ένα αγαπημένο αλμυρό έδεσμα για πολλές περιστάσεις. Με αυτή τη συνταγή μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ετοιμάσετε ένα ολόκληρο ταψί.Συστατικά
Ζύμη
250 γρ. βούτυρο
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ Quattro Formaggi
Γέμιση
300 γρ. ζαμπόν
2 πιπεριές (φλωρίνης ή γλυκές κόκκινες/πράσινες)
15 εκ. (περίπου 100 γρ.) πράσο
250 ml κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα
Τρία κρεμμύδια
175 γρ Quattro Formaggi
3 αυγά
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100 γρ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Μέθοδος
1 Ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι. Προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε. Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη και στη συνέχεια ανοίξτε ή απλώστε τη σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
2 Κόψτε το ζαμπόν και τις πιπεριές σε κυβάκια. Ψιλοκόψτε το καλά πλυμένο πράσο. Απλώστε τα πάνω στη βάση της ζύμης. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ρίξτε το μείγμα πάνω στη βάση.
3 Ψήστε στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 200°C, για περίπου 35 λεπτά.