Κύρια πιάτα, Συνοδευτικά
Τελευταίες Συνταγές
30+ λεπτά

Φριτάτα με μανιτάρια και χαμ

45 λεπτά
6

Περιγραφή

Η φριτάτα με μανιτάρια και χαμ φτιάχνεται γρήγορα και αποτελεί ένα νόστιμο βραδινό γεύμα ή σνακ.
31841-sieni-kinkkufrittata-1300x975

Συστατικά

30γρ. βούτυρο

100 γρ. προεπεξεργασμένα άγρια ​​μανιτάρια ή μανιτάρια shiitake

1 (μικρό) κρεμμύδι

100γρ. καπνιστό χαμ σε λωρίδες

½ κ.γ. αλάτι

Μαύρο πιπέρι

8 αυγά

100ml φρέσκα κρέμα

150 γρ. τυρί Valio Quattro Formaggi

50γρ. φρέσκος μαϊντανός

Μέθοδος

1Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

2 Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε για λίγο και προσθέστε τις φέτες χαμ και τα μπαχαρικά.

3 Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ. ​​Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και ρίξτε τα σε ένα ταψί ή φόρμα για τάρτα (24 x 28 εκ.) στρωμένη με λαδόκολλα.

4 Ψήστε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το φαγητό. Αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το σε μερίδες και σερβίρετε με σαλάτα για brunch ή ως βραδινό σνακ.