Φριτάτα με μανιτάρια και χαμ
Περιγραφή
Η φριτάτα με μανιτάρια και χαμ φτιάχνεται γρήγορα και αποτελεί ένα νόστιμο βραδινό γεύμα ή σνακ.
Συστατικά
30γρ. βούτυρο
100 γρ. προεπεξεργασμένα άγρια μανιτάρια ή μανιτάρια shiitake
1 (μικρό) κρεμμύδι
100γρ. καπνιστό χαμ σε λωρίδες
½ κ.γ. αλάτι
Μαύρο πιπέρι
8 αυγά
100ml φρέσκα κρέμα
150 γρ. τυρί Valio Quattro Formaggi
50γρ. φρέσκος μαϊντανός
Μέθοδος
1Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2 Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε για λίγο και προσθέστε τις φέτες χαμ και τα μπαχαρικά.
3 Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και ρίξτε τα σε ένα ταψί ή φόρμα για τάρτα (24 x 28 εκ.) στρωμένη με λαδόκολλα.
4 Ψήστε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το φαγητό. Αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το σε μερίδες και σερβίρετε με σαλάτα για brunch ή ως βραδινό σνακ.