Nacho pan
Περιγραφή
Επίσης γνωστό ως "taco pan", το πιάτο ετοιμάζεται σε ένα μόνο τηγάνι και σερβίρεται με γνώριμα Tex-Mex υλικά όπως σάλτσα, φρέσκια κρέμα ... και νάτσος. Το πιάτο είναι επίσης κατάλληλο για ζεστές σαλάτες, bowl dishes ή τορτίγιες.
Συστατικά
600–800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, με 10% λιπαρά
1 φακελάκι (28 γρ.) μείγμα μπαχαρικών για τάκο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 πιπεριές πολύχρωμες
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (chili)
1 πράσο
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
250 g 250 γρ. τυρί Valio Quattro Formaggi
1–2 ώριμα αβοκάντο
Χυμός από 1 λάιμ
¼ σακούλας (150–200 γρ.) νάτσος
1 γλαστράκι φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για το σερβίρισμα
150–200 γρ. νάτσος
250 γρ. τυρί Valio Quattro Formaggi
150 g cream cheese
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
κομμάτια λάιμ
Λευκό ψωμί
Μέθοδος
1 Κόψε τις πιπεριές σε μικρούς κύβους. Κόψε την καυτερή πιπεριά (chili) είτε με τα σποράκια (πιο καυτερή) είτε χωρίς (πιο ήπια).
2 Σόταρε τον κιμά σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει. Πρόσθεσε τις πιπεριές και την καυτερή πιπεριά στο τέλος του σοταρίσματος.
3 Mix in the leek and the tomatoes. Then Heat.
4 Κόψε τα αβοκάντο στη μέση, αφαίρεσε το κουκούτσι και, με ένα κουτάλι, βγάλε τη σάρκα και βάλε την σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τον χυμό από το λάιμ.
5 Πρόσθεσε τα αβοκάντο, τα νάτσος και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά στο τηγάνι με τον κιμά.
6 Σερβίρετε τον κιμά με νάτσος, κρέμα τυριού, σάλτσα σάλσα, φέτες λάιμ και το Quattro Formaggi από πάνω. Μπορείς επίσης να το συνοδεύσετε με λευκό ψωμί.
Tip!
Το "τηγάνι νάτσος" είναι επίσης εξαιρετικό για ζεστές σαλάτες ή ως μέρος bowl dishes. Το μείγμα του κιμά είναι ιδανικό και ως γέμιση για τορτίγιες – σε αυτή την περίπτωση, θρυμμάτισε από πάνω λίγα νάτσος. Αν δεν καταναλώσετε όλη την ποσότητα, μπορείτε να το σερβίρετε ως συνοδευτικό πιάτο.