Κύρια πιάτα, Συνοδευτικό
Τελευταίες Συνταγές

Γεμιστές γλυκοπατάτες

1 ώρα και 20 λεπτά
3

Περιγραφή

Οι λαχταριστές γεμιστές γλυκοπατάτες είναι υπέροχες ως κυρίως πιάτο ή ως ένα χορταστικό συνοδευτικό.
39765-taytetyt-bataatit-1300x975

Συστατικά

3 γλυκοπατάτες

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

170 γρ. μπέικον

1 βαζάκι (170 g) μαύρα φασόλια, ώριμα

150 γρ. τυρί Valio Quattro Formaggi

½-1 κ.γ. αλάτι

Μαύρο πιπέρι

1-2 κ.γ. χυμός λάιμ

15-20 γρ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Μέθοδος

1 Πλύνετε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις στη μέση κατά μήκος. Ψήστε τις γλυκοπατάτες στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το σχήμα και το μέγεθος των γλυκοπατατών.

2 Όσο ψήνονται οι γλυκοπατάτες, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου. Σοτάρετε τα σε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και μετά μεταφέρετε σε ένα μπολ.

3 Τηγανίστε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε το μπέικον και τα φασόλια στo bowl με τα κρεμμύδια.

4 Όταν οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες, αφαιρέστε την ψίχα τους και προσθέστε την στο μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι, αφήνοντας τις φλούδες στο ταψί. Προσθέστε το μισό από το τριμμένο τυρί, τα μπαχαρικά, τον χυμό λάιμ και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά.

5 Γεμίστε τις άδειες φλούδες με το μείγμα και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

6 Ψήστε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ελαφρύ χρώμα. Γαρνίρετε με μαϊντανό.

7 Σερβίρετε ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό με κοτόπουλο.