Κροστίνι με ντομάτα και ελιές
24
Περιγραφή
Λαχταριστά μεσογειακά κροστίνι με τραγανή γαλλική μπαγκέτα, αρωματικό μείγμα ντομάτας και ελιάς και πλούσιο, λιωμένο τυρί πίτσας. Ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, και σερβίρονται ιδανικά ως ζεστό ορεκτικό ή ως συνοδευτικό για σαλάτες και βελουτέ σούπες. Ένα πιάτο γεμάτο αυθεντικές, μεσογειακές γεύσεις και αρώματα!
Συστατικά
- 1Γαλλική μπαγκέτα
- κονσέρβα (400 γρ.)αρωματικός πουρές ντομάτας με μυρωδικά
- 1 βάζο ελίες
- 1σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ρίγανη
- συσκευασία (200 γρ.) Quattro Formaggi
Μέθοδος
- Κόψτε τη μπαγκέτα διαγώνια σε φέτες και τοποθετήστε τες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Στράγγισε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (αν θέλετε μπορείτε να τις αντικατεστήσετε τις με φρέσκες ντομάτες: ξεφλούδισε τις ντομάτες, αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε σε κυβάκια) και πρόσθεσε τις χοντροκομμένες ελιές. Αλατοπιπέρωσε το μείγμα και απλώστε το πάνω στις φέτες μπαγκέτας. Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.
- Ψήστε στους 250 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως με σαλάτες ή βελουτέ σούπες.