Πίτσα με ζαμπόν
Περιγραφή
Μια πίτσα με ζαμπόν είναι το αγαπημένο φαγητό πολλών οικογενειών. Αυτή η πίτσα έχει μια γενναιόδωρη επικάλυψη τυριού.
Συστατικά
ΒΑΣΗ
25 γρ. μαγιά
200 γρ. νερό
½ κ.γ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 τεμ. πάστα ντομάτας
1 κ.σ. ρίγανη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κ.γ. αλάτι
ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ. ζαμπόν σε λωρίδες
πάπρικα/γλυκιά πιπεριά τσίλι
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
αποξηραμένη ρίγανη
Μέθοδος
1 Διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
2 Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική.
3 Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει καλά κάτω από ένα πανί.
4 Ανοίξτε τη ζύμη στο μέγεθος ενός ταψιού.
5 Τοποθετήστε τη βάση πάνω στο χαρτί ψησίματος. Αφήστε την να φουσκώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
6 (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα πίτσας αντί για σπιτική σάλτσα ντομάτας.)
7 Στραγγίστε την πάστα ντομάτας, αλατοπιπερώστε και απλώστε στη βάση της πίτσας.
8 Απλώστε τις λωρίδες ζαμπόν και την πάπρικα πάνω από το μείγμα ντομάτας.
9 Πασπαλίστε από πάνω το τριμμένο τυρί.
10 Ψήστε τη γεμιστή πίτσα στους 250°C στο κάτω μέρος του φούρνου για περίπου 15 λεπτά.
11 Προσθέστε ρίγανη πριν το σερβίρισμα.