Συνοδευτικό
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές

Πατάτες με λουκάνικο και τυρί

Περιγραφή

Λατρεύουμε τις πατάτες σε όλες τις μορφές τους. Από την πιο ελαφριά εκδοχή τους, όπως η πατατοσαλάτα, σε αυτή την τόσο πλούσια και νόστιμη εκδοχή. Το λουκάνικο τις κάνει πικάντικες ενώ το τυρί Valio Quattro Formaggi και η ξινή κρέμα τους δίνουν μια τυρένια και κρεμώδη υφή. Τι να πούμε; Είναι τόσο ακαταμάχητες!!
Valio potatoes1

Συστατικά

  • 6 μέτριες πατάτες (περίπου 1300γρ.)
  • 40γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 30ml (2 κ.σ.) ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 60γρ. πικάντικο λουκάνικο, (όπως τσορίθο) σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. (1 φλ.) ξινή κρέμα
  • 150γρ. (1 φλ.) τυρί Valio Quattro Formaggi
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Μέθοδος

1Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα. Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε κομματάκια 3 εκατοστών περίπου. Δεν χρειάζεται να τις καθαρίσετε εκτός αν θέλετε.

2Βάλτε τις σε ένα ταψί και περιχύστε τις με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας.

3Βάλτε αλάτι και πασπαλίστε με το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο και τη σκόνη σκόρδου. Ανακατέψτε ξανά για να αναμιχθούν.

4Καλύψτε το ταψί με ασημόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά. Ξεσκεπάστε το ταψί και σκορπίστε τις φέτες λουκάνικου. Συνεχίστε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο ταψί για 10 λεπτά.

5Περιχύστε με το κουτάλι την ξινή κρέμα και πασπαλίστε με το Quattro Formaggi και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

6Σερβίρετε αμέσως ως συνοδευτικό πιάτο.

Σημ: Αν είναι η εποχή των πατατών φτιάξτε αυτή τη συνταγή με μικρές φρέσκιες πατάτες μοιρασμένες. Είναι πολύ νόστιμες και γλυκές.