Γύρος Κοτόπουλο

Περιγραφή

Τυλίξτε μπαχαρικά, ψητό κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά, τυρί και τζατζίκι στην πίττα και κάντε ένα μικρό ταξίδι γεύσεων στην Ελλάδα ενώ βρίσκεστε στην αυλή σας!

Χρόνος προετοιμασίας

1 ώρα

kanagyros

Συστατικά

600 γρ. κοτόπουλο (μπούτι ή φιλέτο)

1 κ.γ. αλάτι

αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη

Τζατζίκι

200 γρ. γιαούρτι

100 γρ. αγγούρι

2 σκελίδες σκόρδο

1 γρ.. ψιλοκομμένο φρέσκο δύοσμο

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

6 πίττες

200 γρ. Valio Εdam

2 ντομάτες

1 κόκκινο κρεμμύδι

φύλλα μαϊντανού

Μέθοδος

1 Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και αφήστε το για μισή ώρα. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το τζατζίκι.

2 Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Ψήστε στο γκριλ ή στο φούρνο στους 225 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί.

3 Κόψτε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε φέτες.

4 Γεμίστε τις πίτες βάζοντας μέσα τα υλικά. Τελειώστε με φρέσκο μαϊντανό.

5 Καθαρίστε και τρίψτε το αγγούρι. Στραγγίστε όλα τα υγρά του σε ένα σουρωτήρι.

6 Ανακατέψτε το γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον δυόσμο. Ελέγξτε το αλάτι.

7 Απολαύστε το!