Γύρος Κοτόπουλο
Περιγραφή
Τυλίξτε μπαχαρικά, ψητό κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά, τυρί και τζατζίκι στην πίττα και κάντε ένα μικρό ταξίδι γεύσεων στην Ελλάδα ενώ βρίσκεστε στην αυλή σας!Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα

Συστατικά
600 γρ. κοτόπουλο (μπούτι ή φιλέτο)
1 κ.γ. αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
Τζατζίκι
200 γρ. γιαούρτι
100 γρ. αγγούρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 γρ.. ψιλοκομμένο φρέσκο δύοσμο
ΕΠΙΠΛΕΟΝ
6 πίττες
200 γρ. Valio Εdam
2 ντομάτες
1 κόκκινο κρεμμύδι
φύλλα μαϊντανού
Μέθοδος
1 Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και αφήστε το για μισή ώρα. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το τζατζίκι.
2 Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Ψήστε στο γκριλ ή στο φούρνο στους 225 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
3 Κόψτε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε φέτες.
4 Γεμίστε τις πίτες βάζοντας μέσα τα υλικά. Τελειώστε με φρέσκο μαϊντανό.
5 Καθαρίστε και τρίψτε το αγγούρι. Στραγγίστε όλα τα υγρά του σε ένα σουρωτήρι.
6 Ανακατέψτε το γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον δυόσμο. Ελέγξτε το αλάτι.
7 Απολαύστε το!